Squid game cryptomunt; een klassiek voorbeeld van een scam!

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Netflix introduceert op 17 september 2021 de inmiddels wereldwijd bekende hitserie Squid Game. Squid Game is een hype en verovert zelfs een plekje in de wereld van cryptocurrency. Kort na de release van de serie op Netflix werd de Squid Game cryptomunt gelanceerd. De cryptomunt van Squid Game heet Squid en heeft heel wat los gemaakt in crypto land. In dit artikel lees je over de oplichting van de Squid Game cryptomunt.

Netflix

Squid game cryptomunt; netflix

Zoals gezegd is de hitserie Squid Game in september 2021 op Netflix in première gegaan. De serie draait om 456 deelnemers die allemaal diep in de schulden zitten. Waarom er precies voor dit aantal is gekozen is voor mij trouwens een raadsel. De deelnemers worden op een bijzondere manier uitgenodigd om mee te doen aan een spel.

De winnaar van het spel wint 456 miljard Zuid-Koreaanse Won, genoeg om te kunnen rentenieren. Tijdens het eerste spel komen de deelnemers erachter dat het een spel is op leven en dood. Wie het spel niet tot een goed einde brengt kan rekenen op een executie door de bewakers van het spel.

De deelnemers spelen verschillende spellen en worden op een vrij lugubere en grove wijze tegen elkaar uitgespeeld. Een heftige serie die in korte tijd wereldwijd bekend is geworden.

Hype

Squid game cryptomunt; hype

Squid Game is een hype en aan een hype wordt meestal geld verdiend. Wereldwijde bekendheid gecombineerd met cryptocurrency blijkt een succesformule voor oplichters te zijn.

De oprichters van de Squid Game cryptomunt hebben momentum, hype en FOMO extreem goed uitgekiend en zijn er met miljoenen vandoor gegaan. En dat allemaal in een heel kort tijdsbestek.

Maar wat is er allemaal gebeurd met de Squid Game cryptomunt?

Squid Game cryptomunt

De Squid Game cryptomunt is op een geen enkele manier verbonden aan Netflix.

Het Squid Game Token is volgens coinmarketcap op 26 oktober 2021 live gegaan en kostte toen €0.01. Je kon de Squid Game cryptomunt kopen op onder andere Pancakeswap.

Het team achter de Squid Game cryptomunt belooft onder andere de volgende use cases:

  • Squid Game is online gaming op de blockchain.
  • Met de Squid Game cryptomunt kun je toegang kopen voor de online versie van het spel.
  • Er zit geen limiet aan de prijzenpot. De winnaar wint 90% van het totale prijzenpakket, 10% gaat naar de ontwikkelaars van het spel.

Het klinkt net als in de serie en al snel wordt het Squid token bekend bij het publiek.

Buy low, sell high

De eerste kopers kochten hun hun Squid Game cryptomunten voor een paar cent. Op 30 oktober was het token ongeveer €30 waard. In vijf dagen tijd werd je investering 3000 keer zoveel waard. Op 1 november raakt Squid Game een all time high van maar liefst 2800 dollar! Tijd om te cashen!

En hier begint het spek rond de Squid Game cryptomunt behoorlijk te stinken. De kopers van de cryptomunt komen erachter dat ze hun munten niet kunnen verkopen. Op youtube en social media klagen steeds meer mensen over het feit dat ze niet kunnen verkopen. Behoorlijk zuur als je ziet dat je onwijs veel geld zou kunnen hebben.

Wat is het gevolg van het niet kunnen verkopen van cryptomunten? Juist ja, de prijs blijft in 1 streep door stijgen. Geen verkopen en alleen maar aankopen betekent een continu stijgende prijs, vandaar dat de Squid Game cryptomunt door het dak ging.

De oprichters

Wie zijn er verantwoordelijk voor deze oplichting? Dat is Binance op dit moment aan het uitzoeken. Op 1 november cashen de oprichters al hun munten uit en zakt de prijs van Squid naar €0.003. De oprichters hebben miljoenen dollars verdiend aan deze oplichting en laten veel investeerders met lege handen achter.

Wie achter het team van de Squid Game cryptomunt zit is niet bekend. De website is op 1 november offline gegaan en investeerders kunnen niet anders doen dan afwachten en hopen op goed nieuws uit de hoek van Binance.

Wat kun je zelf doen?

Squid game cryptomunt; own research

Dit artikel is vooral bedoeld om mensen bewust te maken van deze vorm van oplichting. Het aller belangrijkste dat je zelf kunt doen om geen slachtoffer te worden van een scam is natuurlijk goed onderzoek doen naar de cryptomunt die je wil kopen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo.

Een artikel waarin je kunt lezen hoe je je eigen onderzoek naar een cryptomunt kunt doen vind je hier.

Op dit moment zijn er nog steeds mensen die weinig tot geen onderzoek doen naar Squid. Bizar toch? Google “Squid game crypto scam” is misschien het minste onderzoek dat je kunt doen voordat je koopt. Je ziet vervolgens meteen dat Squid een munt is waar je beter vanaf kunt blijven.

Op BSCscan kun je alle transacties zien op de Binance Smart Chain. Je ziet hier dat er nog steeds Squid wordt gekocht. Ik heb echt met de investeerders te doen en ik hoop dat jij hier niet intrapt.

Ben je nieuw in de wereld van cryptocurrency?

Wil je meer over crypto weten en dit op een leuke manier ontdekken?

Dan is de onderstaande gratis crypto cursus zeker iets voor jou!

Cryptocommunity

Begin vandaag nog met jouw crypto avontuur!

Klik op de onderstaande knop om jouw gratis crypto cursus te starten!

Klik hier als je direct naar de gratis training wil gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *