Cryptocommunity; De makkelijkste manier om met crypto te beginnen

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Cryptocommunity bunny

Crypto cursussen worden in allerlei soorten en maten aangeboden. Maar welke crypto cursus sluit aan bij jouw behoefte of niveau? Een nieuwe speler op het gebied van crypto cursussen is de Cryptocommunity. Drie jonge en vooruitstrevende mannen hebben met de cryptocommunity een veelzijdig en informatief product op de crypto markt gebracht. Bij de cryptocommunity nemen ze je mee “Down the rabbit hole” en willen ze je alles leren over crypto. Nieuwsgierig als ik ben heb ik de proef op de som genomen en ben ik ook “Down the rabbit hole” gegaan met de cryptocommunity. In dit artikel lees je alles over de gratis crypto cursus van de cryptocommunity.

Wat is de Cryptocommunity?

Cryptocommunity oprichters

Max Kruisbrink, Abe Dijkstra en Maarten Oostland zijn de knappe koppen achter de cryptocommunity. Met de cryptocommunity hebben ze een alles-in-1 crypto platform opgericht. De website biedt een grote diversiteit op het gebied van crypto.

De cryptocommunity biedt cursussen, forums, handleidingen en portfolio trackers grotendeels gratis aan en dit is nog lang niet alles.

Op een mooie en overzichtelijke website is er voor iedere crypto liefhebber iets te vinden. Ben je op zoek naar nuttige informatie over cryptocurrency en wil je opgenomen worden in de nieuwste crypto familie van Nederland?

Ben je vooral op zoek naar informatie die in begrijpbare taal is geschreven en je op een normale manier meeneemt down the rabbit hole? Dan ben je bij de cryptocommunity aan het juiste adres.

Wat is het doel van de cryptocommunity?

Cryptocommunity rabbit hole

De naam van de website zegt het eigenlijk al een beetje. De cryptocommunity biedt een veilig, betaalbaar en sociaal platform om te leren hoe je kunt investeren in cryptocurrency.

Het verhaal van de mannen achter de cryptocommunity, de manier van communiceren en de hoeveelheid aan informatie die ze bieden maakt voor mij het doel van de cryptocommunity duidelijk:

Samen met jou zorgt de cryptocommunity ervoor dat je je kennis over crypto vergroot. Hierdoor word je op een makkelijke en eenvoudige manier een crypto handelaar die weet wat hij doet.

En dat is natuurlijk waar jij naar op zoek bent. Daarbij word je opgenomen in een community die helemaal gek is op crypto.

Gratis crypto cursus van de cryptocommunity

De cryptocommunity biedt onder andere een gratis crypto cursus aan. Ik heb hem zelf gedaan en ik zal hieronder een en ander toelichten. Ik kan alvast verklappen dat het aanvangsniveau niet uitmaakt. Voor de beginnende crypto handelaar is het een uiterst mooi begin in de wereld van crypto. Voor de meer ervaren crypto handelaar is het een mooi toetsmoment om te zien hoe goed jouw kennis over crypto nou eigenlijk echt is.

1. Mythes ontmaskeren

Cryptocommunity cursusboeken

De eerste stap in de gratis crypto cursus gaat over het bespreken van mythes. Verschillende verhalen die de ronde gaan over cryptocurrency en Bitcoin worden hierin besproken en toegelicht. Denk bijvoorbeeld aan de volgende stelling: “Bitcoin is nu zo enorm gestegen, ik ben vast te laat om in te stappen”.

Deze mythe wordt ontkracht met goede argumenten. Of crypto een bubbel is en of het moeilijk is om Bitcoin te kopen wordt ook besproken. Je wordt een beetje gerustgesteld en je komt erachter dat crypto helemaal niet zo moeilijk en complex is.

Tenminste, dat gevoel kreeg ik aan het einde van deze stap. Nu dat dan uit de wereld is kom ik bij stap 2.

2. Crypto kopen

In stap 2 wordt uitgelegd hoe en waar je crypto kunt kopen. Door de uitleg en video’s wordt het echt heel erg makkelijk gemaakt om crypto te kopen. Je krijgt een duidelijke uitleg over crypto kopen bij Coinbase, Bitvavo en Binance.

Het is misschien een beetje vroeg om in dit stadium meteen crypto te gaan kopen, maar het is wel fijn dat ze inzichtelijk maken dat het best makkelijk is.

Een artikel over onderzoek naar cryptomunten vind je hier.

3. Accounts beveiligen

Cryptocommunity quick start

Stap 3 gaat over het beveiligen van je accounts. Eenmaal crypto gekocht zul je ervoor moeten zorgen dat je geen slachtoffer wordt van hackers die het op jouw crypto hebben gemunt. Sterke wachtwoorden en het gebruiken van 2FA (Twee Factor Verificatie) komen uitgebreid aan bod in deze stap.

Je krijgt zelfs een uitleg hoe je dit instelt bij Bitvavo. Er wordt aangeraden om gebruik te maken van een wachtwoord manager en een VPN. Ik doe dit zelf ook en sta geheel achter deze tip.

4. Crypto bewaren

Cryptocommunity wallets

In deze stap wordt alles over de verschillende wallets uitgelegd en hoe je je crypto het beste veilig kunt bewaren. Je krijgt uitgelegd wat het verschil is tussen hot en cold wallets.

De basis voor het doen van transacties wordt kort aangehaald en in deze stap wordt ook kort stilgestaan bij cryptografie. Ik heb zelf ook een artikel geschreven over hoe je je crypto veilig kunt bewaren, zoek zelf de verschillen maar, die vind je namelijk niet:)

5. Crypto kennis opdoen

Bij stap 5 begint eigenlijk het echte werk pas. In deze stap gaan we de verdieping in als het gaat om Bitcoin, blockchain en alles wat met cryptocurrency te maken heeft.

Ethereum, smart contracts en zelfs een redelijk groot gedeelte aan portfolio management komen in deze stap aan bod. Decentralized Finance en NFT’s worden ook besproken in deze stap.

What’s next?

Cryptocommunity methode

Dit is de vraag die je krijgt nadat je de laatste stap hebt afgerond. Deze gratis crypto cursus maakt deel uit van een complete crypto cursus die de cryptocommunity aanbiedt.

Ik ben zelf enthousiast genoeg geworden om hiermee door te gaan en om te gaan ontdekken wat de cryptocommunity nog meer biedt. Op dit moment staan er twee modules open die je normaal gesproken alleen kunt volgen als je de complete crypto cursus volgt.

De modules Bitcoin & Blockchain en Ethereum & Smart contracts zijn op dit moment vrij toegankelijk! Beide onderdelen sluiten af met een quiz, waardoor je je crypto kennis dus echt kunt testen. Super tof! Ik ga de modules volgen en ik houd je op de hoogte van mijn eigen resultaten!

Cryptocommunity

Wacht niet langer en start vandaag nog met de gratis crypto curus!

Klik op de knop hieronder om meteen aan de slag te gaan !

Klik hier als je direct naar de gratis training wil gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *