Holo crypto; Is Holochain one of a kind?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Holo crypto, een cryptomunt die zeker het bespreken waard is. Ik kwam deze cryptomunt een tijdje geleden tegen en ik heb hem sindsdien in de gaten gehouden. Een unieke crypto met een unieke usecase. Wat maakt Holo crypto dan zo uniek? Is Holo een crypto die het hedendaagse internet gaat upgraden of misschien wel gaat vervangen? In dit artikel lees je alle ins en outs over Holo crypto.

holo crypto numbers

Holo crypto = Holochain

Holochain heeft een gewaagde visie en komt met knallende uitspraken de wereld van cryptocurrency binnen. “Holochain is de verbeterde versie van blockchain technologie“. Wauw, dat zijn pas uitspraken!

De cryptomunt van Holochain, HOT, staat op dit moment op nummer 68 op de ranglijst in coinmarketcap. Geen onverdienstelijke positie en Holo lijkt hiermee een crypto te zijn die zijn use case gaat waarmaken in de toekomst.

De visie van Holochain

crypto holo vision

De oprichters van Holochain hebben misschien wel de meest interessante visie van alle cryptomunten. Hun doel is namelijk om de structuur van het huidige internet te veranderen. Het internet zoals het nu is, is gebaseerd op een server-cliënt basis. Hierbij is decentralisatie niet optimaal volgens de knappe koppen van Holo.

Holochain is voornemens om “the next generation internet” te worden. Ze willen dit doen door een gedistribueerd netwerk te creëren. De whitepaper van Holochain is een combinatie van blockchain, bittorrent en github. Deze combinatie heb ik nog bij geen andere cryptomunt kunnen ontdekken.

Holochain is ontworpen om de oorspronkelijke visie van het internet te vernieuwen. Gedistribueerde DAPP’s (Decentralized Application) stellen individuen in staat om op een veilige manier rechtstreeks met elkaar te communiceren.

Hoe werkt de crypto van Holo?

Holochain wijkt dus af van de standaard blockchain die alle andere cryptomunten gebruiken. Een blockchain gebruikt een “data center” benadering en Holochain gebruikt een “agent center” benadering. Bij een data center benadering ben jij onderdeel van de blockchain doordat je betrokken bent bij het goedkeuren van transacties.

Bij een agent center benadering krijg jij zelf de regie in handen over jouw eigen gegevens en programma’s. Deze worden bij Holochain nodes genoemd.

Holochain maakt het dus mogelijk dat jij een soort eigen mini blockchain krijgt. Alle gegevens die jij erin zet, zoals bijvoorbeeld een DAPP, komt onder jouw blockchain te hangen. Jij bent dus de eigenaar van deze mini blockchain en alleen jij bepaalt wat er mee gebeurd.

Holochain crypto en peer-to-peer

Bij Holochain zijn gebruikers niet meer afhankelijk van servers. Holochain applicaties verbinden gebruikersapparaten rechtstreeks met elkaar in een beveiligde omgeving. Deze beveiligde omgeving is een versleuteld peer-to-peer netwerk. Dit houdt in dat de gegevensuitwisseling veilig is en onaantastbaar is voor hackers.

Wat maakt Holo crypto nou echt uniek?

Uiteraard al het bovengenoemde maakt Holochain uniek. Er is echter nog 1 ding waarmee Holochain een enorme stap vooruit zet en dat is de schaalbaarheid. Dit is een steeds groter wordend probleem voor meerdere blockchains. Hierdoor worden blockchains, en dus ook transacties, langzamer.

Holochain maakt zoals gezegd gebruik van een gedistribueerd netwerk en niet van een gedecentraliseerd netwerk. Hierdoor zijn de problemen van schaalbaarheid in een klap opgelost.

De toekomst voor Holochain

Uiteraard valt niet te voorspellen wat de prijs van HOT in de toekomst gaat doen. Feit is wel dat de crypto van Holo uniek is in zijn soort en zich op veel gebieden onderscheidt van andere cryptomunten.

Een use case die je niet snel ergens anders gaat vinden. Mocht het team erin slagen om hun visie door te zetten dan ziet de toekomst voor Holochain er in mijn ogen goed uit.

Op zoek naar professionele begeleiding?

Wil je starten met crypto, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Vind je crypto misschien risicovol en wil je geholpen worden door professionele crypto traders?

Dan kan ik je de onderstaande cursus zeker aanbevelen!

Wil je jouw crypto X10 laten gaan?

Klik op de knop hieronder om dit waar te maken!

Klik hier om jouw investering x10 te zien gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *