Waar kun je bitcoins kopen?

3 Nederlandse platformen voor jou uitgelicht.

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Bitcoin kopen

In november van 2020 begon de Bitcoin aan zijn volgende opmars en is de volgende “bull run” begonnen. Op het moment dat dit gebeurd wordt cryptocurrency weer wat bekender en zie je dat de vraag waar je bitcoins kunt kopen toeneemt. In het nieuws hoor je steeds meer over bitcoin en andere cryptovaluta. Misschien hoor je vrienden, familie of collega’s erover praten.

Stiekem stel je jezelf de vraag: “Misschien moet ik me toch ook eens gaan verdiepen in die Bitcoin”. Want als een van mijn vrienden of een collega straks stinkend rijk wordt van die digitale munt wil ik die boot zeker niet missen. Je bent nieuwsgierig geworden en lijkt een beetje last te hebben van FOMO (Fear Of Missing Out). Heel erg herkenbaar, want op deze manier ben ik zelf ook in aanraking gekomen met crypto.

Maar waar moet ik die Bitcoins of andere crypto dan kopen? Is het allemaal wel veilig? Bestaan er ook Nederlandse bedrijven waar je dit kunt kopen of kan dit alleen bij buitenlandse bedrijven? Allemaal vragen die bij mij opkwamen en waar ik toch wel een antwoord op wilde hebben voordat ik iets ging kopen. By the way, ik heb mijn eerste crypto in 2018 gekocht.

Het aanschaffen van bitcoins was voor mijn gevoel toen een hele onderneming. Een transactie kon uren duren voordat deze was goedgekeurd. Ik bleef dus ook een paar uur naar mijn beeldscherm kijken en ik kreeg ook af en toe een vervelend onderbuikgevoel. Zou het allemaal wel goed gaan? Ik ben toch zeker mijn geld niet kwijt? Deze tijd is wel voorbij. Het kopen van crypto gaat nu net zo snel als het afrekenen van een bakje koffie.

Waar kan ik Bitcoins kopen?

Waar bitcoin kopen

Je hebt jezelf overtuigd om in het diepe te gaan springen. Je wilt bitcoins kopen. Maar waar ga je dat dan doen? Als je in google “waar bitcoins kopen” invult krijg je een explosie aan exchanges waar je terecht kunt. Hieronder staan drie exchanges waar je bitcoins kunt kopen.

Vraag je jezelf af waarom ik voor deze drie heb gekozen? Het zijn Nederlandse exchanges. Niet dat ik geen vertrouwen heb in buitenlandse exchanges, maar ik vind het een fijn idee om financiële zaken dicht bij huis te houden. En eerlijk gezegd, die Nederlanders hebben hun cryptozaken behoorlijk goed voor elkaar. Oh ja, ze staan in willekeurige volgorde onder elkaar.

In 2018 werd het Bitvavo platform gelanceerd. Een jong en ambitieus team dat gevestigd is aan de Herengracht in Amsterdam. Ik heb hier zelf sinds vorige maand een account en ik moet zeggen; deze mannen en vrouwen hebben gebruiksvriendelijkheid en veiligheid echt goed gecombineerd. Het platform is duidelijk en heerlijk overzichtelijk.

Het aanmaken van een account was zo gedaan. Na het aanmaken van het account volgt de verificatie om daadwerkelijk zeker te weten dat jij het bent. Als je dit hebt gedaan kun je aan de slag. Ik heb met Ideal geld overgemaakt en ik was ready to go, en dat allemaal in vijf minuten. In je beveiligingsinstellingen kun je 2FA aanvinken om naast je inlog wachtwoord een extra beveiliging in te bouwen. Ik zou hier persoonlijk altijd voor kiezen uit veiligheidsoogpunt, kleine moeite, groot plezier.

Bij Bitvavo kun je op 7 verschillende manieren Bitcoin kopen. Naast Bitcoin hebben ze op dit moment zo’n 50 andere cryptomunten die je kunt aanschaffen. Bitvavo heeft op dit moment een hele vette aanbieding; Je betaalt over de eerste €1000 nu geen transactiekosten! Om direct met Bitvavo aan de slag te gaan klik je hier.

Ben je klaar om een account aan te maken bij Bitvavo?

Klik op de knop hieronder om naar de website van Bitvavo te gaan.

Ga direct naar de website van Bitvavo

De volgende in het rijtje is Litebit. Het team van Litebit is met meer dan 50 medewerkers gevestigd in Rotterdam. In 2019 en 2020 won het team van Litebit de award “Beste Crypto Broker”. Ik heb hier vorig jaar een account aangemaakt en sindsdien maak ik regelmatig gebruik van de diensten van Litebit. Het team van Litebit post met behoorlijke regelmaat nieuwe blogs met interessante onderwerpen. Ik bezoek de site daarom regelmatig. De blogs zijn voor zowel beginners als voor de meer ervaren traders en lezen makkelijk weg.

Litebit heeft ook een app die het mogelijk maakt om op elk moment van de dag je eigen wallet te bekijken en ook supersnel te handelen in jouw cryptomunten. Kopen of verkopen, ik heb de app hiervoor meerdere malen gebruikt en het werkt snel en veilig. Wil je naar de site van Litebit? Klik dan hier.

Snel en makkelijk een account bij Litebit aanmaken?

Klik op de knop hieronder om naar het platform van Litebit te gaan.

Ga direct naar de website van Litebit

Dit is het platform waar ik mijn eerste crypto account heb aangemaakt. Anycoin Direct is in 2013 opgericht en is daarom een platform met veel kennis en ervaring. Het account aanmaken verliep vlekkeloos en mijn ervaring met de medewerkers van Anycoin is alleen maar positief. Ik liep in het begin tegen wat problemen aan met de aanschaf en verkoop van crypto (ik geloof niet dat ik de enige ben). De onzekerheid slaat toe als je het idee hebt dat het niet goed gaat. De helpdesk van Anycoin heeft mij meerdere keren echt heel goed geholpen. Een jong, vriendelijk, behulpzaam en professioneel team, zo zou ik Anycoin omschrijven.

Een account aanmaken bij Anycoin Direct?

Klik op de knop hieronder om naar de website van Anycoin Direct te gaan.

Ga direct naar de website van Anycoin Direct

Wist jij dat er op dit moment ongeveer 700.000 Nederlanders bitcoin bezitten? Van die 700.000 zijn er 434.000 Nederlanders die hun bitcoin dit jaar hebben gekocht. Van die 434.000 zijn er ruim 200.000 die hier minimaal €1000 in hebben geïnvesteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *