Gaat Cardano je rijk maken?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
Gaat cardano je rijk maken; geld

Gaat Cardano je rijk maken? Cardano heeft in 2021 een behoorlijke opmars meegemaakt. In het begin van 2021 was Cardano €0,14 waard. In augustus 2021 piekte Cardano op €2,50. Ja je leest het goed, bijna x20 is Cardano dit jaar gegaan. Maar gaat Cardano je nu nog steeds rijk maken? Dat is een vraag die in dit artikel wordt besproken.

De status van Cardano

Gaat cardano je rijk maken; cardano

Cardano is uitgegroeid tot een van de succesvolste cryptocurrencies en neemt een prominente vijfde plek in op coinmarketcap.com. Grote partnerships, goeie marketing en een grote achterban zijn de sleutels tot het succes van Cardano geworden. Er is geen twijfel over mogelijk, Cardano is een succesvol project waar we nog lang van zullen horen. Maar gaat Cardano je in deze bull run nog rijk maken?

De staart van de bull run

Gaat cardano je rijk maken; bull run

De bull run van 2021 is ondertussen al even aan de gang en gaat naar verwachting nog een gigantische piek krijgen. Welke crypto gaat in deze eindfase van de bull run het hardste knallen? Waar moet je naar kijken bij zo’n cryptomunt? De cryptomunten die de beste use case hebben gaan naar alle waarschijnlijkheid het hardste stijgen.

Natuurlijk zijn er meme coins die ineens keihard omhoog gaan, waardoor mensen vanuit het niets gigantisch rijk worden. Dit geluk is alleen niet voor veel mensen weggelegd. Waarom niet? Omdat het investeren in zulke munten een hele grote gok is.

In plaats daarvan zul je moeten kijken welke cryptomunt deze bull run de meeste potentie heeft om te stijgen. Je kijkt dan naar de use case van de munt en niet naar de hype van bijvoorbeeld een meme coin.

Gaat Cardano je rijk maken?

Stel dat je €1000 wil investeren in Cardano. Gaat Cardano je daarmee rijk maken? Ik denk het niet. Waarom niet? Omdat er de laatste tijd veel artikelen in het nieuws verschijnen waarin telkens terugkomt dat Cardano “undervalued” is. Waarom schrijft bijvoorbeeld een Greyscale hierover? Misschien omdat ze zelf geïnvesteerd hebben in Cardano? Wie zal het zeggen. Naar mijn mening is Cardano op dit moment zeker niet ondergewaardeerd en staat het op een verdiende 5e plaats.

Ondergewaardeerd of overgewaardeerd?

Om een objectief beeld te kunnen schetsen zul je voor jezelf helder moeten krijgen wat ondergewaardeerd en wat overgewaardeerd is. Op dit moment staat Cardano op nummer 5 op basis van marketcap.

Smart contracts zijn recent geïmplementeerd op de blockchain van Cardano. Buiten wat Cardano allemaal al heeft kan ik niet meer nieuwe use cases vinden op dit moment. Dit komt misschien in de toekomst wel, maar voor nu zie ik weinig nieuws dat deze bull run nog wordt losgelaten.

Solana bijvoorbeeld; deze cryptomunt staat op basis van marketcap op nummer 6. Solana heeft een zeer groot eco-systeem waar momenteel bizar veel NFT’s vanaf worden gelanceerd en heeft veel onderliggende waarde. Onderliggende waarde? Waar komt dat dan vandaan?

Total Value Locked

Op defiLlama kun je van alle eco-systems zien hoeveel crypto er is gelocked in hun smart contracts. Ik vind dit een mooie site om te kijken wat nou echt de onderliggende waarde van een protocol is. Als je hier gaat kijken zal je misschien meteen opvallen dat Cardano hier niet tussen staat. In ieder geval nu nog niet.

Wat mij opvalt is dat veel cryptocurrencies nog niet heel veel protocollen hebben draaien. Ethereum is natuurlijk de grootste en iedereen heeft het over wie de Ethereum killer gaat worden. Cardano wordt altijd in dit rijtje genoemd, maar is dit wel helemaal terecht?

Conclusie

Gaat Cardano je op dit moment rijk maken tijdens deze bull run? In de wereld van cryptocurrency is alles mogelijk natuurlijk. Maar als ik alle bovenstaande feiten op een rijtje zet, acht ik de kans niet heel groot dat je met Cardano deze bull run nog rijk gaat worden. Als het gaat om potentie, vernieuwing en wat er de komende maanden aan zit te komen voor Cardano, lijkt Cardano eerder overgewaardeerd.

Ben je geïnteresseerd in een gratis crypto cursus?

Wil je jouw kennis over crypto testen?

Wacht niet langer en test jouw crypto skills vandaag nog!

Cryptocommunity

Begin vandaag nog met dé gratis crypto cursus van dit moment!

Klik op de knop hieronder om direct te beginnen!

Klik hier als je direct naar de gratis training wil gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *