Gratis crypto; Pulsechain doet de grootste crypto airdrop ooit!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Gratis crypto. Klinkt als een scam, maar niks is minder waar. Een manier om passief inkomen te genereren in crypto is door middel van airdrops. Ik zoek regelmatig naar manieren om gratis crypto te verdienen en zo heb ik laatst kennis gemaakt met Pulsechain. Binnenkort lanceert Pulsechain zijn mainnet en doet hierbij de grootste airdrop in de geschiedenis van crypto! Dus ben je op zoek naar een manier om gratis crypto te verdienen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Dit artikel gaat over de grootste airdrop tot nu toe, de airdrop van Pulsechain.

Wat is een airdrop?

Gratis crypto; airdrop

Een airdrop is een manier voor ontwikkelaars om bekendheid te geven aan hun project. Het is in crypto een goeie marketingstrategie en daarom zijn er allerlei verschillende soorten airdrops. Het komt er vaak op neer dat je je bij het project aan moet melden en op die manier je gratis crypto kunt claimen.

Tegenwoordig gaat dit vaak gepaard met het koppelen van je digitale wallet. Metamask is een bekende en veel gebruikte wallet hiervoor. De ene airdrop levert uiteraard meer op dan de andere, maar een gemiddelde airdrop levert tussen de €20 en €100 op. Easy money.

Wat moet je doen bij een airdrop voor gratis crypto ?

Zoals gezegd wordt een airdrop gedaan om bekendheid te genereren bij de lancering van een nieuw token of project. Om jouw gratis crypto te kunnen claimen zijn er verschillende taken die je soms moet doen. Hieronder een paar voorbeelden:

Gratis crypto; to do
 • Een account aanmaken bij het project die de airdrop organiseert.
 • Je digitale wallet verbinden met het testnet van het project. Het project heeft nu het adres van jouw wallet en kan de gratis crypto naar je opsturen.
 • Een eenmalige transactie maken. Dit is bijvoorbeeld bij een airdrop van een DEX (Decentralized Exchange). Jouw wallet is wederom bekend bij het project en je hebt jouw taak van het maken van een eenmalige transactie voldaan.
 • Lid worden van de Telegram groep van het project.
 • Het project volgen op twitter, een bepaalde post re-tweeten en liken.

Welke gratis crypto kun je verdienen bij een Airdrop?

Bij een airdrop verdien je meestal tokens die het project heeft gereserveerd voor de airdrop. Sinds de komst van NFT’s (Non-Fungible Tokens), zijn er ook NFT airdrops. En deze airdrops zijn zeker de moeite waard om in de gaten te houden, aangezien NFT’s de laatste tijd erg populair zijn.

Tokens en NFT’s. Gratis crypto waar je alleen maar een paar simpele handelingen voor hoeft te doen. Meestal duurt het na het inschrijven even voordat je het resultaat van een airdrop ziet, maar hoe vaker je meedoet aan airdrops, des te sneller jouw crypto portfolio groeit.

Pulsechain is een fork van Ethereum

Gratis crypto; fork ethereum

Pulsechain is een fork van Ethereum. Dit houdt in dat het een kopie van de Ethereum blockchain wordt. In grote lijnen dan. Het is namelijk zo dat Ethereum een enorm groot project is en heel veel mogelijkheden brengt in de wereld van cryptocurrency. Maar niets is perfect. Alles kan verbeterd worden en zo ook Ethereum.

De blockchain van Ethereum wordt voller en voller, omdat er steeds meer projecten op draaien. Hierdoor wordt de blockchain trager. Het gevolg hiervan is dat transacties langer duren.

Zoals je misschien ook al hebt gehoord of gelezen zijn de transactiekosten op de blockchain van Ethereum aan de hoge kant.

Hier is Richard Heart mee aan de slag gegaan. Richard is de oprichter van Pulsechain en zag mogelijkheden om hiermee een verbeterd Ethereum te creëeren.

Omdat het wiel niet opnieuw hoeft te worden uitgevonden kun je beter iets bestaands aanpassen. Dit gebeurd dus ook met Pulsechain. Pulsechain wordt een verbeterde kopie van Ethereum, oftewel Pulsechain is een fork van Ethereum.

Doelen van Pulsechain

Als je iets nieuws op de markt brengt moet je vernieuwend zijn. Richard slaat wat mij betreft met Pulsechain de spijker op z’n kop. Naar mijn mening heeft hij goed onderzoek gedaan en verbetert hij datgene waar mensen al een paar maanden last, hinder of nadeel van ondervinden.

De doelstellingen van Pulsechain op een rijtje:

Gratis crypto; targets
 • Het verlagen van de transactiekosten: Gas-fees op de Ethereum blockchain zijn hoog en dit weerhoudt veel mensen ervan om te handelen met hun crypto. Bij Pulsechain gaan de transactiekosten drastisch omlaag, zodat mensen meer kunnen traden.
 • Het verhogen van de transactiesnelheid: De gemiddelde bloktijd op de blockchain van Ethereum is nu 13 seconden. De gemiddelde bloktijd wordt bij Pulsechain 3 seconden.
 • Milieuvriendelijk: Het proof-of-work consensus van Ethereum is met het minen een belasting voor het milieu. Pulsechain hanteert een proof-of-stake consensus, waardoor het milieu niet wordt aangetast.
 • De grootste airdrop ooit: In plaats van leeg te starten neemt Pulsechain alle tokens en NFT’s die op de Ethereum blockchain staan 1 op 1 over.

Hoe krijg ik mijn gratis crypto?

Dat is de vraag die nu waarschijnlijk al even door je heen gaat. Ik heb de spelregels voor jouw gratis crypto op een rijtje gezet.

 • Houd Ethereum, ERC-20 tokens en NFT’s op de Ethereum blockchain vast op het moment dat de fork plaatsvindt.
 • De exacte datum van de fork is nog niet bekend. Nadat het mainnet live is gegaan zal de fork pas plaatsvinden.
 • Houders van Ethereum ontvangen gratis crypto in de vorm van Pulsechain tokens met een verhouding van 1:1.
 • ERC-20 tokens en NFT’s worden ook met een verhouding van 1:1 gekopieerd en zijn na de fork beschikbaar op het Pulsechain netwerk.
 • Er is geen handmatige actie vereist voor deze airdrop. Na de fork hoef je alleen van het main netwerk in Metamask te schakelen naar het netwerk van Pulsechain.
 • Zorg ervoor dat je je tokens op het moment van de fork ook daadwerkelijk in je digitale wallet (Metamask) hebt staan.
 • De gekopieerde tokens hebben alleen waarde als ze ondersteund worden door het Pulsechain netwerk. Pulsechain heeft alle partijen doorgelicht, zodat scam projecten niet worden opgenomen in het Pulsechain netwerk.

Dit zijn de vereisten die genoemd staan. Het is zaak om dit project op de voet te volgen, omdat het aan verandering onderhevig kan zijn, net als alles in crypto. Een tip is om lid te worden van hun Twitter en van de Pulsechain Telegram groep. Zo weet je in ieder geval wanneer de fork gaat plaatsvinden en blijf je zonder al te veel moeite op de hoogte van het laatste nieuws.

Pulsechain Testnet

Pulsechain heeft sinds september 2021 een testnet beschikbaar, zodat je een indicatie krijgt hoe alles eruit gaat zien en hoe (snel) alles werkt. Het enige dat je hoeft te doen is het toevoegen van een nieuw netwerk in je Metamask wallet. Nadat je dit hebt gedaan kun je van het main netwerk schakelen naar het testnet van Pulsechain. Als het goed is zie je je nieuwe Pulsechain tokens erin staan. Bij het toevoegen van het Pulsechain netwerk moet je de volgende gegevens invullen.

Gratis crypto; pulsechain testnet

Conclusie

Jezelf continu blijven bijscholen en inlezen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cryptocurrency levert dit soort informatie op. De grootste airdrop in de geschiedenis van crypto zou zomaar aan je voorbij kunnen gaan. Ik hoop dat je naar aanleiding van dit artikel in ieder geval het nieuws over Pulsechain in de gaten gaat houden. Ik doe het in ieder geval wel en zodra het mainnet live gaat zal ik daar ook mijn ervaringen over delen.

Ben je geïnteresseerd in een community die zich met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van crypto bezig houdt?

Ben je op zoek naar een community die nieuwe projecten met elkaar bespreekt en elkaar op de hoogte houdt van het laatste crypto nieuws?

Schrijf je dan nu in bij de cryptocommunity!

Cryptocommunity

Start vandaag nog met de GRATIS crypto cursus!

Klik op de knop hieronder om je in te schrijven!

Klik hier als je direct naar de training wil gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *