Een passief inkomen met crypto

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Een passief inkomen genereren is niet voor iedereen weggelegd. Je zult hard moeten werken voordat je in je luie stoel achterover kunt gaan hangen en je jouw geld voor je kunt laten werken. Tenminste, dit is de algemene maatschappelijke regel die voor dit soort uitspraken opgaat. Maar is dit wel helemaal waar? En wat heeft crypto met passief inkomen te maken? In dit artikel lees je welke mogelijkheden je hebt om een passief inkomen met crypto te genereren.

Wat is een passief inkomen?

Om verder te gaan over hoe je een passief inkomen kunt verdienen met crypto is het makkelijk om eerst toe te lichten wat een passief inkomen inhoudt. Om te beginnen zijn het woorden die enigszins tegenstrijdig zijn. Passief zijn en toch inkomsten verdienen? Hoe dan?

Een passief inkomen zorgt ervoor dat jij inkomsten ontvangt zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Klinkt simpel en makkelijk, maar dat is het in de regel niet. En helemaal niks doen is er niet bij. Je zult toch enigszins de touwtjes in handen moeten houden.

Voorbeelden van passief inkomen

  • De simpelste vorm van passief inkomen is de rente die je ontvangt van de bank over je spaargeld. Dit was tot voorheen een paar procent per jaar en nog redelijk rendabel. Tegenwoordig is de rente bij de meeste banken gedaald tot een all time dieptepunt en moet je bij sommige banken zelfs rente betalen over je spaargeld. Ja inderdaad, je maakt verlies over je kapitaal als je het op een spaarrekening bij jouw bank laat staan.
  • Dividend is een ander voorbeeld waar je een passief inkomen mee kunt verdienen. Je bezit een x aantal aandelen van een bedrijf. Voor het bezit van deze aandelen ontvang je per kwartaal of jaarlijks een dividenduitkering van het desbetreffende bedrijf.
  • Een andere vorm van een passief inkomen zijn huuropbrengsten van roerende of onroerende zaken die je bezit. Het verhuren van een woning, studentenkamer of een stuk grond zijn opbrengsten die elke maand weer terugkomen en waar je niks voor hoeft te doen. Tenminste, als je het onderhoud en dergelijke uitbesteed aan anderen.

Je hoeft niet direct aan grote zaken zoals een woning of een stuk grond te denken. Tegenwoordig zijn er veel verschillende markten waar je goederen kunt verhuren. Motoren, boten en drone’s zijn voorbeelden van populaire markten waar mensen een passief inkomen mee verdienen.

Passief inkomen met crypto

Crypto en passief inkomen gaan hand in hand samen, omdat er veel verschillende manieren zijn om dit te verwezenlijken. In de wereld van cryptocurrency zijn er veel aanbieders en platformen die op verschillende manieren proberen om de crypto van mensen op hun platform te krijgen. Elke crypto eigenaar komt hierdoor aan zijn trekken.

Een paar manieren om een passief inkomen te verdienen met crypto

Het maakt niet uit of je net begint met crypto of dat je al jarenlang ervaring hebt. Je bepaalt de moelijkheidsgraad helemaal zelf. Voor het gemak staan de volgende manieren van een passief inkomen met crypto gerangschikt van makkelijk naar moeilijk.

Rente ontvangen

Bitvavo heeft het voor iedereen bijzonder makkelijk gemaakt om een passief inkomen te genereren met crypto. Bitvavo biedt on-chain en off-chain diensten aan. Bij de off-chain diensten ontvang je rente voor het ter beschikking stellen van je crypto. Bij de on-chain diensten draag je met jouw crypto actief bij aan het goedkeuren van transacties op de blockchain. De rentes per crypto zijn verschillend en zijn afhankelijk van verschillende factoren.

De staking diensten van Bitvavo zijn makkelijk in gebruik en brengen het minste risico met zich mee. Ze noemen het bij Bitvavo stakingdiensten, maar het is meer een vorm van rentenieren. Bitvavo verzekert je ervan dat je de stakingdiensten altijd uit kunt zetten en dat je altijd de beschikking hebt over jouw crypto. Je kunt tijdens het stakingprogramma van Bitvavo dus altijd actief handelen met je crypto.

Het mooiste van allemaal is dat je kunt beginnen met een passief inkomen te verdienen bij Bitvavo door alleen maar een vinkje te zetten! Makkelijker dan dit gaat het echt niet worden.

Staking

Het staken van crypto houdt in dat je voor een bepaalde periode je crypto vasthoudt en hiervoor rente ontvangt. Dit klinkt hetzelfde als de stakingdienst van Bitvavo, maar aan staken van crypto zitten wel wat haken en ogen. Bij staking neem je actief deel aan het valideren en toevoegen van transacties aan de blockchain.

De rente die je bij staken ontvangt is afhankelijk meerdere factoren. Een van die factoren is de hoeveelheid crypto die je ter beschikking stelt. Hoe meer crypto je wil staken, des te hoger de rente die je ontvangt. Dit geldt ook voor de tijdsduur. Hoe langer je je crypto vastzet, hoe hoger de vergoeding is die je krijgt.

Het is belangrijk om te weten dat je tijdens het staken meestal niet kunt beschikken over jouw crypto. Als je een lange termijn houder bent en eens per half jaar kijkt wat de waarde je crypto is, is dit geen probleem. Een actieve trader zal niet zo snel kiezen om te gaan staken. Er zijn protocollen die hiervan afwijken maar de basis is dat je niet kunt beschikken over je crypto tijdens het staken.

Een uitgebreide uitleg over het staken van crypto vind je hier.

Yield farming

Yield farming is een andere manier om een passief inkomen te verdienen met crypto en heeft zeker raakvlakken met staking. Bij yield farming stel je jouw cryptomunten, net als bij staken, ook ter beschikking. Hoe meer crypto je ter beschikking stelt, hoe hoger de rente. Dit geldt ook weer voor de tijdsduur, hoe langer je je crypto vastzet, hoe hoger de vergoeding.

Bij yield faming wordt jouw crypto vastgezet in een liquidity pool. Jij als yield farmer bent dan een liquidity provider. Een liquidity pool zorgt ervoor dat mensen crypto kunnen ruilen, lenen en uitlenen. Bij yield farming heb je dus ook geen beschikking over je cryptomunten gedurende de afgesproken periode.

Bij yield farming wordt jouw rente elke dag berekend en toegevoegd aan jou al vastgezette crypto. Dit gebeurt elke dag, waardoor je dus rente op rente op rente ontvangt. Jouw vermogen groeit dus elke dag exponentieel.

Een uitgebreide uitleg met de voor- en nadelen van yield farming vind je hier.

Airdrops

Een makkelijke manier om passief crypto te verdienen is door middel van airdrops. Aidrops worden meestal gebruikt om nieuwe cryptomunten bekend te maken door ze gratis weg te geven. Ee soort van marketingstunt. Het enige dat je hoeft te doen is jouw gratis crypto claimen.

Een andere manier van airdrops is het houden van een cryptomunt in een bijbehorende wallet. De uitgevende partij geeft aan dat je je munten in hun eigen wallet moet houden om gratis munten te krijgen. Dit kan eenmalig zijn, maar ook periodiek, zie het maar als een soort van klantenbinding.

Op airdrops.io vind je een overzicht van alle airdrops waar je je gratis crypto kunt claimen.

Het minen van crypto

Een andere manier om een passief inkomen te genereren met crypto is door mining. Minen is het proces waarbij transacties worden goedgekeurd en toegevoegd aan de blockchain. Naast het valideren van transacties zorgen miners er ook voor dat er nieuwe cryptomunten worden gemaakt. Elke miner krijgt een vergoeding voor het werk dat hij heeft geleverd.

Om te beginnen met minen heb je goeie computerapparatuur en een stabiele internetverbinding nodig. Van alle manieren van een passief inkomen genereren met crypto is dit de manier waar je de meeste apparatuur voor nodig hebt.

Het is zaak om je goed te verdiepen in de verschillende munten die je kunt minen. Het is ook mogelijk om het minen uit te besteden aan een host. Je betaalt hier een vergoeding voor, maar alle bovenstaande zaken worden voor je uitgezocht en alles wordt onderhouden.

Een uitgebreide uitleg over het minen van crypto vind je hier.

Masternode

Een blockchain kan niet zonder nodes. Nodes zijn onderdelen van een blockchain die transacties goedkeuren en toevoegen aan de blockchain. Masternodes zijn de overtreffende trap van nodes en hebben daarom ook meer verantwoordelijkheden. Masternodes kun je zien als een van de grotere computers binnen een netwerk. Een groter centraal punt die ervoor zorgt dat transacties snel, veilig en privé worden gehouden.

Om een masternode te worden zul je wel eerst wat onderzoek moeten doen. Je zult in ieder geval een statisch IP-adres moeten hebben, zodat iedereen weet dat jouw IP-adres een masternode is. Ook zal jouw wallet 24/7 online moeten staan en bereikbaar zijn.

Het worden van een masternode is een van de moeilijkere mogelijkheden om een passief inkomen met crypto te genereren. Je zult je crypto zaken goed op orde moeten hebben en goed onderzoek hebben gedaan naar de munt waar je een masternode van wil worden. De vergoedingen zijn daarentegen behoorlijk goed en het uitzoeken misschien wel meer dan waard.

Conclusie

Je ziet dat er meerdere manieren zijn om een passief inkomen te genereren met crypto. Er is voor ieder wat wils. Van de beginnende crypto trader tot de vergevorderde crypto handelaar. De verschillen zijn per protocol erg groot en voorwaarden kunnen zelfs per dag veranderen. Zo kun je bij het ene platform echt achterover hangen en jouw crypto voor je laten werken. Het andere platform vereist misschien wel dat je meerdere keren per week moet schuiven met je crypto om de hoogste rendementen te behalen.

Kijk goed naar wat voor jou werkt en bouw de moeilijkheidsgraad voor jezelf op. Afhankelijk van jouw beschikbare tijd, geld en inzet kun je een manier uitkiezen om jouw crypto te laten groeien zonder dat je daarvoor ook maar iets hoeft te doen.

Op zoek naar een top crypto cursus?

Wil je je meer verdiepen in cryptocurrency?

Heb je behoefte aan begeleiding in dit oerwoud van informatie?

Dan kan ik je de onderstaande cursus zeker aanbevelen!

Professionele begeleiding in de wereld van cryptocurrency is nog nooit zo dichtbij geweest!

Wil je jouw crypto X10 laten gaan?

Klik op de knop hieronder om dit waar te maken!

Klik hier om jouw investering x10 te zien gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *