Veelbelovende crypto in 2022; Dit komt er allemaal aan!

Gemiddelde leestijd: 19 minuten

Sinds november 2021 lijkt de crypto markt te stagneren. Veel mensen denken dat dit het einde is van de bull market en worden een beetje zenuwachtig over een mogelijke aanstaande bear market. Denk jij ook dat de bear market eraan komt? Ik ben er zeker niet van overtuigd. Er zijn een paar veelbelovende crypto projecten die er in mijn ogen voor gaan zorgen dat 2022 een mooi jaar wordt. In dit artikel lees je over een paar van deze veelbelovende crypto projecten, wanneer ze staan te gebeuren en wat voor impact ze mogelijk gaan hebben voor crypto in 2022.

1. Bitcoin ETF

Veelbelovende crypto 2022; Bitcoin

Het eerste veelbelovende crypto project voor 2022 is Bitcoin spot ETF. Eerst een kleine toelichting over ETF’s. ETF is een afkorting voor Exchange Traded Fund. ETF’s zijn een soort aandelen. ETF’s zijn een handelsinstrument, waardoor twee partijen een overeenkomst kunnen maken over het kopen of verkopen van Bitcoin tegen een vooraf bepaalde datum of prijs. Hoe gaat dit in z’n werk?

De handelaar stemt ermee in om Bitcoin te kopen of te verkopen op een bepaalde datum tegen een bepaalde prijs, ongeacht wat de prijs van Bitcoin is op die datum. Het contract waarin deze overkomst wordt gesloten is een “futures” contract en daarom worden deze ETF’s ook wel Futures ETF’s genoemd.

De waarde van deze Bitcoin ETF’s vertegenwoordigt dus eigenlijk de waarde van de Bitcoin futures contracten in plaats van dat het de realtime koers van de echte Bitcoin volgt. ETF’s maken het mogelijk om in Bitcoin te handelen zonder dat je zelf Bitcoins bezit. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel handelaren in de “oude” financiële sector toch konden handelen in Bitcoin zonder dat ze hiervoor uit hun comfort zone hoefden te gaan.

Wat goed is om te weten is het volgende; Futures ETF’s hebben geen effect op de daadwerkelijke prijs van Bitcoin, omdat ze geen koopdruk kunnen creëren.

Bitcoin Spot ETF

Veelbelovende crypto 2022; ETF

Iets dat zeker veelbelovend voor de crypto markt is en dat waarschijnlijk wel in 2022 gaat gebeuren zijn Bitcoin “spot” ETF’s. Spot ETF’s volgen, in tegenstelling tot Futures ETF’s, wel de actuele koers van Bitcoin. Ze hebben door de koop en verkoop wel effect op de prijs van Bitcoin. Spot ETF’s creëren dus wel koopdruk en dit is een van de belangrijkste en grootste verschillen ten opzichte van Futures ETF’s.

Voordelen van spot ETF’s

  • Volgt de actuele prijs van Bitcoin via een gereguleerd product.
  • Geeft makkelijk toegang tot de crypto markt.
  • Het is voor een handelaar niet nodig om Bitcoins op te slaan.
  • Je hoeft als handelaar geen private keys te bewaren.
  • Je kunt nu als handelaar “short” gaan op Bitcoin.

Het short kunnen gaan op Bitcoin is een belangrijk element. Met een Bitcoin spot ETF kunnen beleggers dus short gaan op de aandelen van de ETF en op deze manier profiteren van een daling van Bitcoin.

Er zijn veel speculaties over deze spot ETF’s. Er wordt gezegd dat deze spot ETF’s ervoor kunnen zorgen dat de prijs van Bitcoin wordt opgedreven tot boven de 100.000 dollar. Het gevolg hiervan is dat de altcoins ook een grote stijging tegemoet gaan, aangezien deze twee nog steeds onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

SEC

Op dit moment zijn een aantal spot ETF projecten in afwachting van een beslissing van de SEC (Securities and Exchange Commission). In beginsel heeft de SEC de meeste projecten afgekeurd, maar er zijn er nog drie in de race. Deze drie zijn niet afgekeurd, maar hun goedkeuring is door de SEC uitgesteld. Deze drie projecten hebben in mijn ogen een grote kans van slagen, anders waren ze wel afgekeurd.

De drie projecten waar het om gaat zijn van Bitwise, Grayscale en NYDIG. Zeker is het nog niet, maar de goedkeuring van deze ETF’s zouden zomaar in Februari of Maart van dit jaar kunnen plaatsvinden.

Al het bovenstaande bij elkaar opgeteld maakt voor mij dat Bitcoin ETF’s een van de veelbelovende projecten is voor crypto in 2022 en zeker kan meehelpen om Bitcoin boven de 100.000 dollar te laten stijgen.

2. Ethereum 2.0

Veelbelovende crypto 2022; Ethereum

Het tweede veelbelovende crypto project die in 2022 hoge ogen gaat gooien is Ethereum. Ethereum gaat in 2022 over van het Proof of Work naar het Proof of Stake consensus. In december 2020 is Ethereum begonnen met de transitie naar Ethereum 2.0.

Er is inmiddels zo’n 10 miljoen Ethereum ge-staked in the Beacon Chain. Het is de bedoeling dat deze Beacon Chain gaat samenvoegen met het Ethereum netwerk. Op deze manier gaat Ethereum over naar het Proof of Stake consensus.

Volgens de oude roadmap van Ethereum zou deze samenvoeging in 2021 plaatsvinden, maar door enkele bugs is dit dus uitgesteld naar het eerste of tweede kwartaal van dit jaar.

De afgelopen maanden heeft het team van Ethereum veel progressie gemaakt en de verwachting is dan ook dat de samenvoeging vrij snel gaat plaatsvinden.

Testnet Ethereum 2.0

In december van vorig jaar is op Ethereum het Kintsugi Merge Testnet live gegaan. Dit is een van de laatste stappen in de voorbereiding naar de daadwerkelijke overgang, vandaar dat men denkt dat de samenvoeging snel zal gebeuren.

In een recent interview met Ethereum oprichter Vitalik Buterin werd bekend dat Ethereum halverwege is. Wanneer de samenvoeging precies gaat plaatsvinden is natuurlijk gokken. Waar je wel vergif op kunt innemen is dat deze samenvoeging iets met de prijs van Ethereum gaat doen. En als je je bedenkt dat er momenteel een paar duizend altcoins op Ethereum draaien kun je concluderen dat 2022 voor deze projecten behoorlijk interessant wordt.

3. Solana

Solana verkeert op dit moment nog in de Bèta fase zoals je dat op hun blockchain explorer kunt zien. De blockchain van Solana is in maart 2020 live gegaan en heeft sindsdien veel problemen gehad. Hierdoor is de groei van Solana niet zo snel gegaan als andere vergelijkbare projecten. In een bericht op Reddit van maart 2021 vertelt een van de ontwikkelaars van Solana dat het mainnet over ongeveer een jaar live gaat. Dat kan dus niet heel lang meer duren zou je zeggen.

Het team van Solana is uiteraard druk bezig om de lancering van het mainnet zo snel mogelijk te realiseren. Decentralisatie staat hoog in het vaandel en het realiseren van een door de community gekozen lancering van het mainnet is een lastige opgave en gaat tijd kosten.

4. Cardano

Veelbelovende crypto 2022; Cardano

De lancering van Dapps (Decentralized Applications) op de blockchain van Cardano is een van de veelbelovende en positieve veranderingen voor crypto in 2022. Het is de laatste tijd een beetje stil rondom Cardano en tijdens de afgelopen dip is Cardano prijstechnisch gezien goed geraakt.

Na het voltooien van de smart contract functionaliteit op de blockchain van Cardano verwachtte het publiek dat er veel Dapps zouden gaan werken op de blockchain. Maar niks was minder waar. Het bleek erg moeilijk en complex te zijn en veel projecten werden uitgesteld met als gevolg dat de interesse in Cardano afnam.

Veel negatief nieuws rondom Cardano dus. Desondanks zijn er een paar grote projecten die tientallen miljoenen hebben losgetrokken bij particuliere investeerders en bij een paar grote VC’s (Venture Capitals). De drie grootste projecten die nu op Cardano draaien zijn Sundayswap, Ardana en Meld.

Sundayswap

Sundayswap is een gedecentraliseerde beurs, vergelijkbaar met Uniswap. Het testnet van Sundayswap is in december 2021 live gegaan en vermoedelijk zal het mainnet ook snel gelanceerd worden. Binnenkort komt het team met een datum voor de lancering.

Ardana

Ardana is een stablecoin project en volgens hun roadmap is hun lancering in het eerste kwartaal van dit jaar. Stablecoins zijn van cruciaal belang voor de adoptie en uitbreiding van een ecosysteem van een cryptocurrency. Ardana is ook van plan om een DEX (Decentralized Exchange) uit te laten rollen. Dit staat gepland om in het eerste kwartaal van dit jaar te gebeuren.

Meld

Meld is een zogenaamd lending & borrowing protocol. Volgens de roadmap van Meld zullen de crypto elementen van het project klaar zijn in het eerste kwartaal van 2022. Deze lending en borrowing protocollen zijn een van de hoogst gerangschikte elementen in cryptocurrency als je kijkt naar de TVL (Total Value Locked).

Cardano meest veelbelovende crypto van 2022?

Als je al het bovenstaande leest kan het toch eigenlijk niet anders dan dat Cardano een succesvol jaar tegemoet gaat. Deze projecten gaan ervoor zorgen dat Cardano een snel groeiend ecosysteem krijgt waar vele honderdduizenden mensen gebruik van gaan maken. Cardano heeft een behoorlijke dip meegemaakt, maar ik denk dat ze hier snel uit gaan komen en misschien wel voor een grote verrassing gaan zorgen.

5. Litecoin

Veelbelovende crypto 2022; Litecoin

Litecoin heeft in 2018 een privacy protocol opgezet genaamd “Mimblewimble”. Dit protocol maakt het mogelijk om crypto transacties volledig anoniem te doen. Dit houdt in dat de verzender en de ontvanger niet te achterhalen zijn. Het enige dat je wel kunt zien zijn de bedragen die over worden gemaakt. Dit protocol zorgt er ook voor dat de transactiesnelheid van Litecoin omhoog gaat.

Er zijn wereldwijd ongeveer evenveel Bitcoin als Litecoin geldautomaten. Vanwege het privacy element gaat Litecoin het op dit gebied misschien wel winnen van Bitcoin, Als dit protocol live gaat zal het in ieder geval een positieve boost zijn voor de prijs van Litecoin, dat is zeker.

6. Dogecoin

Veelbelovende crypto 2022; Dogecoin

Verrast om Dogecoin in deze rij te zien? Vast wel een beetje. In de Roadmap van Dogecoin staan 8 grote mijlpalen, waarvan er twee de komende maanden zullen worden bereikt. De eerste mijlpaal is de zogenaamde “Gigawallet”. De eigen wallet van Dogecoin maakt het straks voor handelaren makkelijker om te handelen in Dogecoin.

Een tweede project op de roadmap is de Dogecoin ontwikkelaarskit. Deze software maakt het mogelijk om nieuwe Dogecoin producten te maken. Ook maakt het de integratie met andere Dogecoin producten makkelijker. Nu gaan deze ontwikkelingen er natuurlijk niet voor zorgen dat de prijs van Dogecoin ineens skyhigh gaat.

Het gaat bij Dogecoin meestal om de hype die erom heen hangt. Als dit nieuws gepubliceerd wordt en Elon Musk begint te Tweeten over de veelbelovende Gigawallet zullen veel crypto liefhebbers zelfs in 2022 misschien nog meer investeren in Dogecoin.

7. Polygon

De zevende in dit rijtje is Polygon. Op Polygon draaien veel grote projecten met hun Dapps. Op Polygon is momenteel zo’n 5 miljard dollar aan TVL (Total Value Locked) geïnvesteerd door een paar grote VC’s. Het team van Polygon werkt aan 5 verschillende projecten die de schaalbaarheidsproblemen moeten oplossen.

Twee van deze projecten, Polygon Miden en Polygon Zero worden waarschijnlijk dit jaar gelanceerd. Het team claimt dat deze projecten 100 keer sneller zullen zijn dan andere vergelijkbare projecten die schaalbaarheidsoplossingen bieden. In een recente post laat het team weten dat Polygon Zero zeer binnenkort live gaat.

Polygon gaat in 2022 naar mijn idee zeker hoge ogen gooien en dit zal de prijs van MATIC, het token van Polygon, zeker laten stijgen.

8. Axie Infinity en Ronin

Veelbelovende crypto 2022; cryptogames

Axie Infinity is een van de grootste projecten als het gaat om Play 2 Earn crypto gaming. Ook heeft Axie Infinity een van de grootste NFT marktplaatsen. Axie Infinity heeft dagelijks 3 miljoen actieve gebruikers. Misschien zegt dit getal je niet zoveel.

Om het in perspectief te zetten; Ethereum en Bitcoin hebben een recordaantal van 1.2 miljoen actieve gebruikers op 1 dag gehad. Hoe komt het dat Axie zoveel actieve gebruikers aankan op hun netwerk?

Dat komt door Ronin, een schaalbaarheidsoplossing speciaal gemaakt voor Axie Infinity. Op dit moment zijn alle validators grote bedrijven, zoals Binance en Ubisoft, maar daar komt binnenkort verandering in.

RON en futures contracten?

Ronin wordt zeer binnenkort ook voor het publiek toegankelijk. Dit houdt in dat validators hun tokens moeten staken. Een gedeelte van deze tokens wordt dan weer gebruikt om de transaction fees te betalen.

Het token van Ronin, RON, wordt momenteel uitgegeven aan liquidity providers op Ronins Katana netwerk. De distributie van deze liquidity pool staat gepland op 4 februari van dit jaar.

De FTX cryptocurrency exchange heeft onlangs futures contracten gemaakt voor Ronin, zodat handelaren kunnen speculeren op de prijs van RON. Wat dit met de tokens van de liquidity providers gaat doen is nog niet bekend, maar ik gok dat het er voor die mensen gunstig uit gaat zien, ondanks dat ze de tokens nog niet in hun bezit hebben.

Het jaar 2022 ziet er gunstig uit voor het veelbelovende crypto project van Ronin. Waarom? Ten eerste is Ronin het onderliggende succes van het play-2-earn project van Axie Infinity. Ten tweede zal het na de distributie van de tokens waarschijnlijk heel snel op een exchange verkrijgbaar zijn en ten derde is de FTX exchange voornemens om de “echte” RON coin op te nemen. Dit is iets dat hoogstwaarschijnlijk een heel positief effect op de prijs van RON zal hebben.

Conclusie

De wereld van cryptocurrency ontwikkelt zich vreselijk snel en in 2022 gaat dit gestaag verder. Het web 3.0 en de Metaverse zijn in dit artikel niet aan bod gekomen, maar zijn ook veelbelovende crypto projecten die zich in 2022 gaan ontwikkelen. Alle bovenstaande plannen staan op het punt om te gebeuren. Elk project heeft zijn eigen motivatie om dit zo snel en zo goed mogelijk te realiseren.

Er wordt veel gesproken over een bear market. Hij zit eraan te komen volgens sommigen. Maar als je naar de bovenstaande ontwikkelingen kijkt kan het toch bijna niet anders dan dat we binnenkort weer nieuwe records gaan breken? Er is veel stemmingmakerij op het net en sommige mensen praten zichzelf een bear market aan lijkt het soms wel.

Alle bovenstaande ontwikkelingen zijn feiten. Het kan natuurlijk gebeuren dat bepaalde deadlines niet worden gehaald, maar dat is niks nieuws in crypto. Met de plannen die eraan komen gaan we in ieder geval een mooi en bijzonder 2022 tegemoet!

Ben je naar aanleiding van dit artikel enthousiast geworden naar cryptocurrency?

Ben je op zoek naar iemand die jou kan begeleiden in de wereld van crypto?

Dan is de cryptocommunity zeker iets voor jou!

Schrijf je vandaag nog in voor de gratis crypto cursus!

Cryptocommunity

Start vandaag nog met de GRATIS crypto cursus!

Klik op de knop hieronder om je in te schrijven!

Klik hier als je direct naar de training wil gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *