Cryptogames; The Sandbox uitgelicht

Gemiddelde leestijd: 16 minuten

Cryptogames spelen is een nieuwe manier om geld te verdienen. De blockchain en cryptocurrency industrie speelt hier massaal op in en dat is eigenlijk ook niet heel vreemd. Want wist jij dat er meer dan 3 miljard gamers op deze wereld zijn? En wist jij dat de gemiddelde gamer 100 tot 200 euro per jaar uitgeeft aan gamen? Het zal je dus niet verbazen dat cryptogames een grote rol gaan spelen in de wereld van blockchain en cryptocurrency. Een van de meest spraakmakende cryptogames is The Sandbox. In dit artikel lees je wat The Sandbox is, wat het tot nu toe heeft gedaan en waarom het waarschijnlijk een van de grootste spelers gaat worden als het gaat om cryptogames.

Wat zijn cryptogames?

Cryptogames; gamer

Waarin verschillen cryptogames ten opzichte van normale games? Ten eerste werken cryptogames in een bepaald ecosysteem van een blockchain. Het is mogelijk om bepaalde elementen aan het spel toe te voegen en het is mogelijk om items te maken die dan jouw eigendom zijn, dit zijn NFT’s (Non-Fungible Tokens). Deze NFT’s kun je gebruiken in het spel, je kunt ze bewaren of je kunt ze verkopen.

Ten tweede kun je de NFT’s ook in andere spellen gebruiken en hiermee gaat een hele nieuwe wereld open in de gaming industrie. Een wapen, een stuk gereedschap of een avatar kun je dus in allerlei verschillende spellen gebruiken. NFT’s zijn op dit moment booming business in de gaming industrie. Waarom? Omdat je er bakken met geld mee kunt verdienen.

Ten derde; je kunt geld verdienen met cryptogames! Dit is een van de grootste verschillen ten opzichte van het oude gamen. Gaming is verslavend en veel mensen zijn niet meer achter de computer weg te slaan. Maar wat als je nu geld kunt verdienen met gamen? Zouden mensen er dan anders naar gaan kijken? Misschien vinden ouders het helemaal niet zo erg dat hun kind teveel achter de computer zit, zolang hij geld binnenharkt met een paar spelletjes te spelen vinden ze het misschien wel prima.

Maar hoe verdien je dan geld met cryptogames? Zoals net genoemd kun je met een verzameling van NFT’s gaan handelen door deze te kopen of verkopen. Een andere manier om geld te verdienen met cryptogames is door opdrachten of taken uit te voeren in een spel waar je dan tokens voor krijgt.

Het begin van The Sandbox

The Sandbox is al in 2012 opgericht door Sebastien Borget en Arthur Madrid. Het spel is gemaakt door Pixowl, een softwarebedrijf uit San Fransisco. The Sandbox was toen een 2d spel voor op je mobiele telefoon. Gamers konden in The Sandbox hun eigen virtuele wereld bouwen. The Sandbox werd al snel een populair spel en bereikt uiteindelijk 40 miljoen gebruikers. Vandaag de dag wordt het spel nog steeds gespeeld en staat nu bekend als The Sandbox Evolution.

Cryptogames ideeën

Cryptogames; ideas

Na de bull market van 2017 kondigt Pixowl grote plannen aan op het gebied van cryptogames. Pixowl wil The Sandbox in een 3d vorm bouwen op de blockchain van Ethereum. In deze versie van The Sandbox kunnen gebruikers naast hun eigen wereld ook hun eigen items maken. Deze items worden eigendom van degene die ze maakt. Het eigendom van deze items wordt geregistreerd in de vorm van een NFT (Non-fungible token).

In 2018 wordt Pixowl overgenomen door Animoca Brands, een softwarebedrijf uit Hong Kong. Animoca richt zich op digitaal entertainment, blockchain en cryptogames. Animoca gaat een samenwerking aan met TSB Gaming LTD. TSB houdt zich bezig met de crypto versie van The Sandbox.

De ontwikkeling van The Sandbox wordt gedaan door The Sandbox Foundation waar meer dan 100 mensen werken verspreid over 32 verschillende landen. In 2019 en 2020 houdt The Sandbox tokensales waar ze in totaal 7 miljoen dollar mee ophalen. Ook verdient de Foundation nog meer geld met de verkoop van “land”, daar lees je in de volgende alinea meer over.

The Sandbox

Waar bestaat The Sandbox uit en wat kan ik er allemaal mee doen? The Sandbox bestaat uit 166.000 percelen grond. Deze percelen staan geregistreerd als ERC-721 tokens, dit is het Non-Fungible Token van Ethereum. De percelen zijn opgedeeld in landgoeden. De landgoeden zijn eigendom van 1 persoon. De landgoeden zijn weer verdeeld in districten die eigendom kunnen zijn van 2 of meer personen.

Allemaal mensen die dus landgoeden en districten beheren. Dat klopt, maar er zijn ook bedrijven die percelen en districten hebben gekocht. Binance, Coinmarketcap, Atari en zelfs de China Morning Post zijn eigenaar van verschillende percelen.

Hoe ziet The Sandbox eruit?

In woorden uitleggen hoe The Sandbox eruit ziet is leuk, maar om het echt tot de verbeelding te laten spreken kun je het beste het onderstaande filmpje even bekijken.

Waarom zou je NFT’s in The Sandbox willen hebben?

Je kunt verschillende dingen doen met het land dat je hebt. Je kunt het verhuren aan andere mensen, maar je kunt ook een eigen game op jouw land maken, waardoor je mensen een pay-to-play ervaring aan kunt bieden. Het maken van zo’n game kun je doen met The Sandbox Gamemaker.

The Sandbox heeft een eigen NFT marktplaats waar percelen en ander items te koop staan. Op deze NFT marktplaats kun je al je aan- en verkopen doen met het eigen token van The Sandbox, namelijk SAND. SAND is een erc-20 token op de blockchain van Ethereum en het is het in-game token van The Sandbox.

Houders van SAND en eigenaren van landgoeden of districten in The Sandbox geven bestuursrechten aan de eigenaren. SAND kun je ook staken om extra beloningen te ontvangen.

De progressie van The Sandbox

Cryptogames; progression

In januari van dit jaar kondigde The Sandbox de eerste openbare verkoop van landgoeden aan met Coinmarketcap als verkooppartner. In maart kondigde The Sandbox aan dat de NFT verkoop van de landgoeden een recordopbrengst opleverde. Er werd bijna drie miljoen dollar ingezameld! In dezelfde maand lanceert The Sandbox de bètaversie van zijn NFT marktplaats. Dit resulteert meteen in een hoge positie op Nonfungible.com.

In juni heeft de VOX editor (de gamemaker) een upgrade gekregen, waardoor iedereen nog meer, betere en mooiere items kan maken in de virtuele wereld. Dit heeft tot gevolg dat er tot nu toe ongeveer 15.000 NFT’s zijn gemaakt door The Sandbox gemeenschap.

Partnerships

Cryptogames; partnerships

In juli 2021 kondigt The Sandbox aan dat ze gaan samenwerken met Skybound Entertainment. Dit is het bedrijf dat onder andere The Walking Dead heeft geproduceerd. Voor wie deze serie niet heeft gezien; er komen zombies in de Metaverse!

Als onderdeel van deze samenwerking kreeg The Walking Dead een groot stuk land in The Sandbox. The Sandbox kocht en verkocht vervolgens allemaal landgoeden rondom The Walking Dead, zodat fans dichtbij hun favoriete zombieland kunnen wonen.

In augustus gaat The Sandbox de samenwerking aan met Bigfan. Dit bedrijf richt zich op E-sports en het is de bedoeling dat sport hiermee in de virtuele wereld van The Sandbox komt.

In oktober 2020 koopt Socios een groot stuk land in The Sandbox. Socios is het bedrijf achter Chiliz.net, een bedrijf dat zich richt op fantokens van beroemde voetbalclubs. Socios kocht dit landgoed om een virtueel platform voor zijn gemeenschap te bouwen, waardoor deze nader tot elkaar konden komen.

In oktober laat Ubisoft weten dat ze gaan investeren in blockchain cryptogames en specifiek geïnteresseerd zijn in spellen van Animoca Brands. Animoca en The Sandbox gaan hand in hand samen dus je kunt wel raden waar al dat geld naartoe gaat.

The Sandbox heeft een fantastisch jaar achter de rug en het lijkt erop dat het alleen maar groter en groter gaat worden. De koers van SAND is onwijs gestegen. De Metaverse kreeg meer bekendheid toen Facebook aankondigde zijn naam te wijzigen naar Meta en vertelde zich te richten op de de Metaverse. Ook dit zorgde ervoor dat de prijs van SAND steeg.

Cryptogames en NFT’s

Cryptogames; NFT

The Sandbox laat zien dat NFT’s populair zijn en dat er bizarre bedragen in omgaan. In september koopt The Sandbox een NFT van The Bored Ape Yacht Club voor 740 Eth. Dat is op dit moment 2.4 miljoen euro!

Snoop Dogg heeft ook zijn stem laten gelden in de virtuele wereld van The Sandbox. Snoop Dogg heeft een mansion in The Sandbox en heeft zelfs al 1000 kaartjes verkocht voor een privé feest in zijn mansion.

Waarom stijgt de koers van SAND meer dan die van andere Cryptogames?

De prijs van het SAND token is gigantisch gestegen en het lijkt erop dat het nu een stabiel platform creëert. Waar heeft dit allemaal mee te maken en wat zorgt ervoor dat SAND zo stabiel blijft?

  • Een van de redenen hiervoor zijn NFT’s. Op dit moment zijn de NFT’s van The Sandbox de meest verhandelde NFT’s op de cryptomarkt en dit zorgt voor een stabiele koers van het SAND token.
  • SAND staat op dit moment op nummer 34 op basis van marketcap. Het heeft nog steeds de potentie om te groeien en misschien wel een top 10 plaats te veroveren.
  • De Tokenomics van SAND zien er stabiel uit. De verdeling van de tokens en het schema waarin nieuwe tokens vrijkomen zijn geleidelijk verspreid, zodat het geen pump en dump token kan worden.
  • De roadmap van The Sandbox ziet er veelbelovend uit. In 2022 staat er veel te gebeuren in de ontwikkeling van The Sandbox. Om de gehele whitepaper met de roadmap van The Sandbox te zien klik je hier.

Opmerkelijke uitspraak

In maart van dit jaar doet Sebastien tijdens een interview een opmerkelijke uitspraak. Hij stelt namelijk dat alle SAND tokens over drie tot vijf jaar in bezit zijn bij de gemeenschap. Dit houdt in dat Sebastien, Arthur en alle andere teamleden van The Sandbox hun tokens in deze periode gaan verkopen.

Gaan ze dit ook daadwerkelijk doen is de eerste vraag die bij mij opkomt. Wat dit met de prijs van SAND gaat doen kan uiteraard niemand voorspellen, maar bijzonder en spannend is het zeker.

De climax

Aan elk project zitten natuurlijk ook nadelen en risico’s. Alles rondom The Sandbox lijkt te kloppen; een goed team, goeie tokenomics, een verbluffende roadmap en misschien wel de grootste reden voor mensen om in te stappen; HYPE! En hier schuilt misschien ook wel een van de grootste valkuilen voor investeerders. Waarom?

The Sandbox timmert al heel wat jaren aan de weg en de verwachtingen zijn hoog, torenhoog. Het publiek is immens en dit schijnt pas het begin te zijn. Maar is The Sandbox wel ingericht op zoveel gebruikers? Kan de blockchain zoveel capaciteit aan als de Alpha versie helemaal live gaat? En hoe flexibel is het team op het moment dat er dingen tegenzitten? Een crash of een hack is zeker niet uitgesloten en dat is misschien wel een van de grootste uitdagingen van het team; ervoor zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

De toekomst van cryptogames

Cryptogames; future

De roadmap van The Sandbox is veelbelovend, dat is een feit. Maar er spelen nog meer zaken bij The Sandbox die niet in de roadmap vermeld staan. Zo is een van de ideeën van Sebastien Borget om een virtuele economie op te zetten in deze Metaverse.

Hoe moet je dat dan voor je zien? Dit houdt in dat er straks in-game banen zijn in de Metaverse waar je ook echt geld mee kunt verdienen, in SAND dan gok ik zo.

Hoe ver dit allemaal zal gaan is natuurlijk niet te zeggen, maar als je de ontwikkeling van de Metaverse een beetje volgt kan dit allemaal heel snel gaan. De mogelijkheden zijn oneindig en misschien kun je straks wel een beetje bijbeunen in de Metaverse alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Conclusie

Als het gaat om cryptogames is The Sandbox zeker een project om in de gaten te houden. De Metaverse en NFT’s zijn op dit moment immens populair en het einde lijkt nog lang niet in zicht. De potentie in deze niche is gigantisch groot. The Sandbox heeft het beste van beide werelden en heeft grote plannen voor 2022. De rekensom tot succes voor The Sandbox lijkt in deze makkelijk gemaakt.

Maar zoals misschien al bij jou bekend weet je nooit hoe het gaat lopen in crypto. Concurrenten zijn er zeker en dit worden er met de dag meer. The Sandbox is de grote speler in deze niche en heeft een bak aan ervaring opgedaan de laatste jaren. Hierdoor heeft The Sandbox een stabiel platform en loopt het voor op zijn concurrenten. Hoe het ook gaat lopen, het gaat weer een spannend jaar worden en ik houd The Sandbox zeker in de gaten.

Denk jij veel over crypto te weten en wil je jouw kennis een keer testen?

Of ben je op zoek naar een community die veel met crypto bezig is?

Schrijf je dan nu in voor de GRATIS crypto training van de cryptocommunity!

Cryptocommunity

Start vandaag nog met de GRATIS crypto cursus!

Klik op de knop hieronder om je in te schrijven!

Klik hier als je direct naar de training wil gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *