Crypto koers verwachting 2022

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

De crypto koers verwachting voor 2022 is iets waar de meeste crypto handelaren zich mee bezig houden. Welke crypto gaat in 2022 knallen? Welke crypto gaat nieuwe miljonairs maken? Als je je daar nu mee bezig houdt is de kans groot dat je misschien wel een moonshot crypto koopt. Maar een koers verwachting maken voor crypto is moeilijk en is feitelijk alleen gebaseerd op analyses. Messari heeft onlangs een uitgebreid rapport uitgebracht en doet daarin ook een crypto koers verwachting voor 2022. Dit rapport wilde ik jullie natuurlijk niet onthouden. Dus ben je benieuwd naar wat de crypto hype van 2022 gaat worden? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Messari; het bedrijf achter de crypto koers verwachting van 2022

Crypto koers verwachting 2022: tablet

Eerst een korte uitleg over wat Messari is en wat het doet. Messari is in 2018 opgericht door Dan McArdle en Ryan Selkis. Dan heeft een bachelor diploma in informatica en economie en heeft meerdere bedrijven opgericht. Hij is momenteel van twee bedrijven de CTO (Chief Technology Officer).

Ryan heeft een bachelordiploma in financiën. Ryan was bezig met een master opleiding, maar stopte hiermee vanwege zijn interesse in Bitcoin. Nadat Ryan even bij JPMorgan heeft gewerkt richtte hij zelf twee bedrijven op. Ryan heeft ook nog even als managing director bij Coindesk gewerkt.

Op het platform van Messari vind je alles wat met crypto te maken heeft. Van trackers tot het laatste nieuws. Zo ben ik ook het rapport tegengekomen met de crypto koers verwachting voor 2022. In tegenstelling tot de meeste crypto rapporten is het rapport van Messari informeel. Dit houdt in dat het meer tot de verbeelding spreekt en makkelijker te lezen is. Het rapport waar dit artikel over gaat is door Ryan zelf geschreven.

De crypto koers verwachting 2022

Crypto koers verwachting 2022: vrouw laptop

Het rapport begint met een kleine introductie van Ryan zelf. Niet heel bijzonder, maar er staat wel een interssant stuk in. Dit is het gedeelte waarin Ryan vertelt dat hij zelf cryptomunten bezit die hij in dit rapport bespreekt. Ryan geeft aan dat zijn portfolio verdeling verderop in het rapport is te zien. Sterker nog, de portfolio verdeling van zijn hele team staat verderop in het rapport vermeld. Altijd leuk om in andermans portemonnee te kijken.

Na de introductie begint het eerste deel van het crypto rapport. Het is onderverdeeld in verschillende beleggingsthema’s voor 2022:

 • Het instorten van het institutionele vertrouwen.
 • Web3 is onvermijdelijk.
 • Bridges, NFT’s en DAO’s.
 • De ontkoppeling van cryptocurrencies.
 • De permanente aanwezigheid van Venture Capitals.
 • De top van de huidige bull market.
 • Hoe overleef je de bear market.
 • Crypto fondsen.
 • Cryptomunten die de werknemers van Messari bezitten.

Het instorten van het institutionele vertrouwen

Crypto koers verwachting 2022: vertrouwen regering

In dit hoofdstuk benadrukt Ryan dat het vertrouwen in de regering bij het overgrote deel van het publiek weg is. Ryan gebruikt hier een alleszeggende infographic voor die gemaakt is door Andreessen Horowitz. Op de infographic is te zien dat geen enkele instelling zowel competent als ethisch is. De regering scoort hierbij het slechtst van alle instellingen.

Ryan sluit dit gedeelte af met zijn eigen gedachten hierover. Dingen zullen eerst slechter worden voordat ze beter worden. De censuur van crypto bedrijven en crypto gebruikers zullen uiteindelijk een gemeengoed worden als mensen naar cryptocurrency gaan kijken als een alternatief voor de status quo.

Web3 is onvermijdelijk volgens de crypto koersverwachting voor 2022

Crypto koers verwachting 2022: web3

Ryan vertelt hier dat cryptocurrency alles heeft om wereldwijd mainstream te worden. Hij doelt hier op 3 belangrijke aspecten. Ten eerste benoemt Ryan het aantal getalenteerde mensen die aan crypto projecten werken.

Ten tweede de hoeveelheid geld die momenteel in cryptocurrency wordt gepompt. Ten derde de timing van de crypto markt; de ontwikkeling van deze technologie is er nu we deze ook hard nodig hebben.

Ryan gelooft dat er momenteel drie scenario’s zijn voor cryptocurrency in 2022:

 • Een top van de bull market in het begin van 2022, gevolgd door een bear market.
 • Een vertienvoudiging van de cryptomarkt die het hele jaar duurt.
 • Een geleidelijke stijging naar all time highs, ook wel een supercycle genoemd.

Volgens Ryan is het eerste scenario het meest aannemelijk en ook het meest gunstig voor cryptocurrency, omdat de permanente opmars van Bitcoin en cryptocurrency in zijn algemeen gepaard moet gaan met pieken en dalen.

Bridges, NFT’s en DAO’s

Hoewel bepaalde NFT’s zeker in een bubbel zitten, staat de NFT markt op het punt om te exploderen. Ondanks dat deze markt op dit moment een hype is, ziet Ryan hier nog wel wat problemen. Robuuste NFT gerelateerde tools zoals bruggen en gedecentraliseerde bestuursstructuren die gebaseerd zijn op gedecentraliseerde digitale identiteit zijn nog niet ontwikkeld.

Een ander probleem die Ryan in dit hoofdstuk benoemd is het feit dat er geen schaling oplossingen zijn om de NFT technologie beschikbaar te maken voor de gemiddelde gebruiker. Hij hoopt dat deze problemen in 2022 worden opgelost. Hij ziet 2022 dan ook als het jaar van de DAO.

De ontkoppeling van cryptocurrencies

Crypto koers verwachting 2022: analyse

In dit hoofdstuk zegt Ryan dat de term cryptocurrency de lading niet meer dekt. De cryptomarkt bestaat uit verschillende categorieën die allemaal hun eigen onderscheidende kenmerken hebben.

Het feit dat deze verschillen van kenmerken zo groot worden betekent dat ze zich ontkoppelen of afzetten tegen Bitcoin. Dit houdt in dat deze unieke cryptomunten niet meer afhankelijk zijn van de prijsbewegingen van Bitcoin.

Een artikel over de verschillende soorten cryptomunten vind je hier.

De permanente aanwezigheid van Venture Capitals

Ryan trapt af met een grafiek om te laten zien hoeveel miljarden er in cryptocurrency wordt gestoken door deze bedrijven. Dit wordt beschouwd als bewijs en laat zien dat de grootste en meest vermogende bedrijven in crypto investeren. Het feit dat deze bedrijven hun geld ook in crypto laten zitten geeft aan dat er vertrouwen in de crypto markt is. De verwachting is dat de crypto koers in 2022 hierdoor alleen nog maar meer gaat stijgen.

De top van de bull market in de crypto koers verwachting voor 2022

Bull market

Een glazen bol heeft de man natuurlijk niet, hij haalt veel van zijn informatie van de site van Coinmetrics. Hier zijn enkele voorspellingen die Ryan doet voor de cryptomarkt in 2022. De verwachting van Ryan is dat de koers van Bitcoin in 2022 €100.000 tot €125.000 dollar haalt, een doel dat natuurlijk gunstig is voor de gehele crypto markt.

Voor Ethereum verwacht Ryan een prijsstijging naar ongeveer €15.000. Hij verwacht niet dat Ethereum de nummer 1 positie van Bitcoin overneemt op basis van marketcap, simpelweg omdat het meeste geld in Ethereum is onderverdeeld in andere smart contracts.

Voor de rest van de concurrerende cryptocurrencies doet hij geen voorspellingen, maar mochten de bovenstaande voorspellingen uitkomen gaat dat zeker iets met de rest van de cryptomunten doen.

Hoe overleef je de bear market?

In dit hoofdstuk geeft Ryan een uitleg over hoe je een bear market kunt overleven. Hij geeft aan dat de aankomende bear market heftig zal zijn en geeft de volgende tips.

Ten eerste; zorg ervoor dat je leverage trading (handelen met hefboomwerking) op tijd stopt. Ten tweede; probeer in godsnaam niet om de top van de bull market te timen. Nu klinken deze twee tips als vanzelfsprekend, maar veel crypto handelaren vergeten deze twee belangrijke zaken omdat ze verblind worden door dollartekens. Een gewaarschuwd mens……..

Crypto fondsen

In dit hoofdstuk geeft Ryan een overzicht van de cryptomunten die door de meest grote crypto fondsen in bezit zijn. Polkadot, Near Protocol, Oasis Network, Terra en Arweave zijn de 5 meest gehouden cryptocurrencies die crypto fondsen in bezit hebben.

Conclusie van de crypto koers verwachting voor 2022

Kun je zelf aan de hand van dit artikel een crypto koersverwachting voor 2022 maken? Dat verwacht ik niet. Het geeft je hopelijk wel een klein beetje meer inzicht in wat er in crypto land allemaal staat te gebeuren. Met het ene stukje informatie doe je misschien niets, maar met het andere kun je misschien wel weer iets.

Een feit is wel dat het rapport van Messari als betrouwbaar kan worden beschouwd. Er is veel tijd en aandacht aan besteed en geeft je informatie die op feiten is gebaseerd. Dat is tegenwoordig iets waar ik zelf veel waarde aan hecht, aangezien er veel verkeerde of valse informatie over cryptocurrency op het internet te vinden is.

Allemaal kleine puzzelstukjes die op een gegeven moment samenkomen en jou helpen om de juiste beslissingen te maken in deze complexe crypto markt. Dit artikel gaat over het eerste gedeelte van het rapport van Messari. In een ander artikel wordt het tweede deel besproken.

Wil je naar aanleiding van dit artikel jouw crypto kennis testen?

Schrijf je dan nu in voor de gratis crypto cursus van de Cryptocommunity!

Cryptocommunity

Start vandaag nog met de GRATIS crypto cursus!

Klik op de knop hieronder om je in te schrijven!

Klik hier als je direct naar de training wil gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *