Handelen in crypto; Je bent niet te laat!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Handelen in crypto. Ik hoor het steeds vaker om me heen. Veel mensen die geïnteresseerd raken in de wereld van cryptocurrency en beginnen met het handelen in crypto. Als je het handelen kunt noemen trouwens. Meestal is het een tijdelijk verdienmodel waarbij ze snel veel geld denken te gaan verdienen. Helaas komt menigeen bedrogen uit en verandert snel geld verdienen in snel geld verliezen.

Handelen in crypto; bitcoin hype

Elke 4 jaar lijkt er weer een grotere hype rond crypto te ontstaan. In 2013 en 2017 zag je het aantal crypto eigenaren snel groeien. Dit zou wel eens te maken kunnen hebben met de halving van Bitcoin die elke vier jaar plaatsvindt en zorgt voor een bull market, maar dat is weer een heel ander verhaal. Feit is wel dat blockchain en cryptocurrency al een paar jaar geen hype meer zijn, maar het begin zijn van een nieuw digitaal fenomeen.

Ben je geïnteresseerd in cryptocurrency? Zou je wel willen beginnen met handelen in crypto, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is dit artikel voor jou! In dit artikel ga je lezen wat het handelen in crypto inhoudt en hoe jij hier vandaag nog mee kunt beginnen.

Wat is cryptocurrency?

Handelen in crypto

Eerst maar even kort aanhalen wat cryptocurrency is voordat we beginnen met het handelen in crypto. Cryptocurrency is digitale valuta. Met deze digitale valuta kan iedereen transacties doen op een blockchain.

De eerste cryptocurrency die op de markt kwam is natuurlijk de Bitcoin. In 2009 werd de eerste transactie gedaan op de blockchain van Bitcoin en hiermee kreeg cryptocurrency zijn bekendheid bij het grote publiek.

Het doel van de oprichters van Bitcoin was het maken van een decentraal betaalmiddel, waarbij de tussenpersoon, zoals een bank, niet meer nodig was. Door gebruik te maken van blockchain techniek lukte dit.

In een blockchain worden transacties door alle gebruikers gevalideerd en toegevoegd aan de blockchain. Transacties zijn voor eeuwig vastgelegd en kunnen niet meer worden verwijderd of aangepast. Een groot, eerlijk en transparant digitaal grootboek zou je het kunnen noemen.

Mocht je het leuk vinden om te lezen; in deze link vind je een uitgebreid artikel over de geschiedenis van Bitcoin.

Hoe begin ik met handelen in crypto?

Start handelen in crypto

Een eerste stap voor het handelen in crypto heb je al gemaakt want je leest dit artikel. Er zijn meerdere manieren om te beginnen, maar de meest makkelijke manier is toch wel om je eerst goed te verdiepen in de materie. Lees artikelen over bijvoorbeeld blockchain, smart contracts en de verschillende soorten cryptomunten die er op dit moment zijn. Op deze manier toets je voor jezelf of je echt interesse hebt in cryptocurrency voordat je overal accounts hebt aangemaakt en misschien al geld hebt overgemaakt.

Een account aanmaken

Om te kunnen handelen in crypto zul je bij een broker of een exchange een account moeten aanmaken. Na het aanmaken van een account ben je klaar om je eerste crypto te kopen. Er zijn heel veel verschillende exchanges die allemaal hun voor- of nadelen hebben. Ik ben zelf erg goed te spreken over Bitvavo.

Bitvavo is een Nederlands bedrijf en maakt het handelen in crypto heel erg makkelijk. Gewoon met Ideal geld overmaken en je bent klaar om te beginnen. Mocht je meer willen weten over Bitvavo, ik hier hier een review over Bitvavo geschreven.

Welke cryptomunt moet ik kopen?

Je bent een paar dagen verder en je hebt je goed ingelezen. Het account is aangemaakt en je bent good to go. Maar welke cryptomunt ga je eigenlijk kopen? Er zijn er momenteel ruim 10000 die je op coinmarketcap kunt vinden dus de keuze is reuze. Welke cryptomunt heeft de meeste kans om binnenkort sky high te gaan? Dit is een vraag die je jezelf nog heel vaak gaat stellen, tenminste, als je interesse in het handelen in crypto is aangewakkerd.

DYOR (Do Your Own Research)

Deze term is een begrip in crypto. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen aankopen. Je dient dus ook een gedegen onderzoek te doen naar de cryptomunten die je op het oog hebt. Je kunt je geld maar 1 keer uitgeven, wees dus zeker van je zaak voordat je tot aankoop over gaat. Enkele tips die jou kunnen helpen in jouw eigen research.

Onderzoek handelen in crypto
  • Bekijk de website van de cryptomunt en zoek uit wat de usecase van de munt is.
  • Zoek op de website naar de roadmap en check of het team op schema ligt.
  • Doe onderzoek naar de teamleden. Is degene op de foto ook echt die persoon of is er gewoon een foto van internet afgehaald?
  • Maak een account op Telegram aan en ga op zoek naar de groepsapp van de cryptomunt. Je kunt lid worden van de groep om een indicatie te krijgen of er serieus wordt gesproken over het project.
  • Zoek de cryptomunt op reddit op en lees wat er hier over geschreven staat.
  • Kijk hoe actief het team is op social media.

Wil je meer weten over het doen van je eigen onderzoek? Lees dan dit artikel.

Wil je het zoeken naar die cryptomunt met veel potentie uitbesteden aan professionele crypto experts? Neem dan zeker een kijkje bij de crypto parels! Voor een schijntje nemen deze mannen en vrouwen jou heel veel werk uit handen en geven je de meest veelbelovende cryptomunten op een presenteerblaadje!

Crypto veilig bewaren

Je hebt je eerste crypto gekocht en je bent van plan om deze voorlopig te bewaren tot je een mooie winst hebt gemaakt. Maar waar bewaar je je crypto? Op de exchange waar je je crypto hebt gekocht? Wees je er dan van bewust dat je afhankelijk bent van de veiligheid van de desbetreffende exchange.

Je kunt er ook voor kiezen om je crypto veilig te bewaren op een hardware wallet. Het grote voordeel hiervan is dat je je crypto off line bewaart. Je ontloopt hiermee het risico op een hack.

Een hardware wallet is verreweg de meest veilige manier om je crypto te bewaren, maar niet iedereen wil op deze manier handelen in crypto. Hier lees je meer over het veilig bewaren van je crypto.

Het handelen in crypto is begonnen!

Je bent nu officieel begonnen met het handelen in crypto. Neem van mij aan, over een paar jaar ben je heel erg blij met deze keuze. Maar wat is jouw doel? Wanneer ga je je crypto verkopen? Met welke winst ben je tevreden? En als je je crypto dan hebt verkocht, koop je dan 1 of meerdere cryptomunten terug of laat je alles een tijdje op de bank staan?

Al deze dingen hebben te maken met de strategie die jij wil gaan volgen.Je kunt deze strategie zelf opmaken door simpel jouw doelen op papier op te schrijven. Hierdoor wordt jouw doel concreter en wordt het straks makkelijker om je aan je plan te houden. Het gevaar in het handelen in crypto is dat je er misschien emotioneel te betrokken bij raakt.

Je raakt steeds meer bekend met de community rond de munt die je hebt gekocht en je begint meer en meer te geloven dat deze munt echt de bom is. Vervolgens hou je je niet aan het plan en eindig je misschien zelfs met verlies, terwijl je meerdere kansen had om winst te pakken.

Het doel is simpel, je eraan houden daarentegen niet.

Fouten tijdens het handelen in crypto

Van fouten leer je, maar het is wel lekker om niet met een valse start te beginnen. Over een paar jaar zul je waarschijnlijk zelf nog een aantal fouten kunnen toevoegen aan dit rijtje, maar al doende leert men. Ik heb de meest gemaakte fouten voor je op een rij gezet, waarvan ik er uiteraard zelf ook een paar heb gemaakt.

Zet niet al je geld in

Cliché misschien, maar toch wel belangrijk om te noemen. Zet alleen geld in dat je kunt missen en zorg ervoor je dat aan het einde van de maand je rekeningen nog kunt betalen. De verleiding kan soms echt heel groot zijn om extra geld in te zetten. De markt zit zogenaamd op een all time dieptepunt en nu is het moment om te kopen. Dit zul je vaak horen en is soms moeilijk om te weerstaan.

Stick to the plan

Hou je aan je strategie. Doe je dit niet dan loop je de kans dat je gaat handelen uit emotie en dat is het laatste dat je moet willen. Het helpt hierbij om je plan op te schrijven en het af en toe door te nemen. Het is een hulpmiddel en leidraad en gaat je helpen op de momenten dat twijfel of paniek toeslaat.

Kleine crypto transacties

Je zult zeker niet de eerste zijn die een verkeerde transactie maakt. Een verkeerd wallet adres of een verkeerde blockchain gebruiken zijn fouten die heel vaak worden gemaakt. Wat in deze kan helpen is om eerst een proeftransactie te maken met een kleine hoeveelheid crypto. Al is het maar om gewend te raken aan deze manier van bankieren.

Op deze manier weet je wel zeker dat jouw cryptomunten ook echt aankomen bij het goede adres. Het zou zonde zijn om jouw langverwachte winst te zien verdampen op een verkeerde blockchain.

Crypto en veiligheid

Het maakt niet uit waar je een account hebt of hoe je je crypto bewaart. Maak in ieder geval geen foto van je wachtwoorden op je telefoon. Zet ze ook niet in een map op je computer. Als je door een hacker al je munten kwijt bent is jouw crypto avontuur waarschijnlijk afgelopen. Het loopt in ieder geval een grote deuk op.

Beter is het als je je wachtwoorden en key-phrases opschrijft in een boekje en deze in een kluis bewaart. Je zal zeker niet de eerste zijn die slachtoffer wordt van hackers.

Hulp nodig bij het handelen in crypto?

Wil je beginnen met crypto, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen?

Heb je behoefte aan professionele begeleiding van ervaren crypto handelaren?

Dan kan ik je de onderstaande cursus zeker aanbevelen!

Stapel bitcoins

Op zoek naar een handleiding om geld te verdienen met Bitcoin en Ethereum?

Klik op de knop hieronder om jouw GRATIS  handleiding te krijgen!

Klik hier om jouw GRATIS handleiding te bemachtigen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *